RETUR OG REKLAMASJON

Reklamasjon og retur

Er varen mot formodning skadet eller defekt ved levering må du melde dette til oss så fort som mulig, innen 3 dager. Dette gjør du ved å fylle ut reklamasjonsskjemaet [link] og sende det til oss på e-post, ordre@ballerud.com, sammen med noen bilder av produktet. Du er også velkommen til å ringe oss på telefon 67 58 80 80.

Når vi mottar din reklamasjon vil vi behandle den så raskt som mulig og forsøke å finne en god løsning. Vanligvis vil berettigede reklamasjoner løses med reservedeler, reparasjon eller bytte. Her finner vi beste løsning i samarbeid med vår leverandør, og behandlingstiden vil derfor kunne ta litt tid. Dersom varen er kjøpt i vår nettbutikk, vil vi dekke porto til og fra ved behandling av reklamasjonsproduktet. Når reklamasjonen er godkjent vil vi refundere kostnadene eller sende en ny vare.

Hvis produktgarantien er utløpt eller du har kommet til å skade en vare kjøpt hos oss, er du alltid velkommen til å ta kontakt med oss. Vi vil da forsøke å løse dette til lavest mulig kostnad. Har du flere spørsmål vedrørende en reklamasjon, er du velkommen til å kontakte oss.

Bytte & Retur – Varer kjøpt på nett

Ønsker du å returnere hele eller deler av din bestilling, skal disse leveres i samme stand og i uskadet original emballasje. Dersom du kaster emballasjen eller river den opp mister du muligheten til a returnere varen med 100% tilbakebetaling. Vi anbefaler derfor at du åpner emballasjen med forsiktighet. Du kan lese mer om Angrefrist her [link].

Hvis du ønsker å bytte en vare må du kontakte oss innen 3 dager på telefon eller e-post. Du kan selvsagt pakke ut produktet, men ved retur må det returneres i originalemballasjen slik at salgsverdien ikke forringes. Dersom du har kastet originalemballasjen, mister du retten til å returnere varen til full pris. Hvis salgsprisen reduseres som følge av din bruk eller manglende originalemballasje, vil du bli beregnet en ny pris utfra den reduserte salgsverdien. Se skjema under for priser ved retur. 

 Emballasjen er i ordenEmballasjen er ikke i orden
Produktet er i orden 100 % av kjøpesum refunderes*Maksimum 75 % av kjøpesummen refunderes
Produktet er ikke i ordenMaksimum 50 % av kjøpesummen refunderes Maksimum 50 % av kjøpesummen refunderes

Ved retur pakkes varen i originalemballasjen og deretter pakkes den forsvarlig i korrekt fraktemballasjen, slik at ikke originalemballasjen skades under transport. Det er ikke tillatt å klistre etiketter eller skrive på original/salgsemballasjen. Dersom dette er nødvendig, må det gjøres på fraktemballasjen. Kunden må betale fraktkostnad for retur og det er dennes ansvar at varen kommer frem til oss i samme uskadde stand som da du mottok den. 

Du er også velkommen til å levere retur direkte til vår butikk direkte, husk returseddel. Dersom du har mottatt ett av våre produkter som en gave, ber vi deg ha med ordrenummer eller kvittering.

Returbeløpet vil normalt bli avregnet på samme måte som varen opprinnelig ble betalt, dog med en øvre grense på kr 1.000,- for kontant utbetaling. For bankoverføringer betaler vi tilbake fortest mulig innen 7 virkedager. 

*Se eget avsnitt vedrørende bestillingsvarer.

Kansellering

Du kan innenfor 3 kalenderdøgn etter bestilling kansellere din ordre uten ekstra kostnader, så fremt den ikke er avsendt. Du kan kansellere din ordre ved å sende mail til ordre@ballerud.com, sørg for å legge ved en kopi av din ordrebekreftelse. Kanselleres ordren før vi har utsendt varene fører vi pengene tilbake til din konto.

Angrerett

I følge Lov om Angrerett, har du angrerett i 14 dager. Dersom du ønsker å benytte deg av angreretten, ber vi deg gi oss beskjed på mail (ordre@ballerud.com); du trenger ikke oppgi noen begrunnelse. Du vil deretter motta et angrerettskjema, som utfylles og returneres sammen med varen. Last ned angrerettskjemaet. (Sette inn her)

Kostnader ved retur vil påfalle kunden, jf. Angrerettloven §15, første ledd. 

Du som kunde har ansvaret for at varen når frem til oss i uskadd stand, det er derfor viktig å sørge for skikkelig fraktemballasje, slik at originalemballasjen ikke skades under returen. Vi gjør oppmerksom på at Lov om Angrerett tilsier at retten til retur frafaller dersom varen har vært brukt eller på annen måte er forringet, og derfor ikke lengre er i salgbar stand.

Dersom vilkårene for angrerett er oppfylt refunderer vi pengene innen 7 virkedager etter at vi har mottatt varene. 

Vi gjør oppmerksom på at salgsvarer ikke byttes.

Bestillingsvarer

Dersom vi har bestilt varer spesielt hjem til deg og du angrer kjøpet, vil vi beregne et avbestillingsgebyr på minimum 25 % av den avbestilte varens pris, dersom produktet har blitt sendt fra vår leverandør. Dette fordi bestillingsvarer ikke er en del av vårt ordinære sortiment. Gebyret fastsettes etter en vurdering av mulig salgspris.