60 GRADER NORD – FÆRDER FYR

60 grader nord – Færder fyr. Får deg til å tenke sommer, sol og båtliv ikke sant? Nå er de også herlige lykter fra 60gradernord

Lykten er en dedikasjon til Færder Fyr. Fyret har en lang historie som går tilbake til 1697, og startet på Bærums Verk. Enorme jerndeler ble støpt og senere fraktet ned til Tjøme. Fyrets 47 meter ble satt opp på den midterste av Tristeinøyene i ytre Oslofjord. Fyret ble satt i drift i 1857.

I dag holder lyktens designere, Torsteinsen Design, også til på Bærums Verk. Over 160 år etter at dagens Færder Fyr stod ferdigbygget, lever altså noe av fyrets lys, soliditet og tyngde fortsatt her gjennom moderne norsk design.

Produktbeskrivelse
Lykten er designet av Torsteinsen Design

Kommer i tre farger;
sort, hvit og en delikat gråblåfarge (midnattblå).

Tekniske spesifikasjoner
Ø / H: 22,5/54 CM
Vekt: 3,6 kg

Den stilrene lykten har et praktisk håndtak som gjør det enkelt å flytte den rundt. Lysholderen beregnet for kronelys (22mm) er festet med magnet som kan fjernes og erstattes med tykkere lys eller en enkel oljelampe. Toppringen som holder glasset på plass er festet med en magnet på hver side, som gjør det enkelt å ta ut glasset for å rengjøre. Glasset er 4-5 mm tykt og håndblåst.

Ballerud Ballerud

Du liker kanskje også